• Informații
1. Organizatorul Concursului
2
3

Organizatorii concursului sunt Asociația Echitart în parteneriat cu Xplosium și Asociația Natura Verde. Locația este oferită de Haita Land Renting. Acest regulament se aplică pentru competiția Haita Challenge din data de 17 august 2024.

2. Locul și durata desfășurării concursului
2
3
Haita Challenge este un concurs de ciclism montan și alergare montană. Concursul se află la a treia ediție, startul și finish-ul vor fi la Haita Land, sat Gura Haitii, Vatra Dornei.
3. Competiții
2
3

Această ediție va avea o singură competiție, un duatlon în munții Călimani. Proba MTB va fi pe o distanță de până în 30 km, iar proba de alergare va fi pe o distanță de până în 15 km.

Participanții se pot înscrie și concura individual (un singur participant va completa ambele probe), sau în echipă (unul dintre coechipieri va completa proba de MTB, predând ștafeta coechipierului care va completa proba de alergare montană).

4. Înscriere
2
3

Perioada de înscriere: 01.05.2024 – 1.08.2024

Înscrierea se poate face accesând butonul de înscriere ce va fi disponibil pe www.haitachallenge.ro sau prin website-ul partenerului FIRST FIVE SRL, respectiv www.cronometrajonline.ro folosind formularul de înregistrare. Managementul înscrierilor concurenților este gestionat de către partenerul de cronometraj.

Drept urmare, participanții care se înscriu trebuie să își valideze înscrierea în termenul celor 3 zile calendaristice acordate, în caz contrar înscrierea acestora va fi ștearsă. După această etapă va mai fi posibilă înscrierea o singură dată, cu validare în termenul acordat.

Pentru finalizarea înscrierii, trebuie să acceptați condițiile prezentului regulament, să aveți o stare de sănătate corespunzătoare participării la un concurs sportiv.

Pentru a putea participa la ediția din 2024, concurenții trebuie să plătească o taxă de participare.

Pentru înscrieri de grup, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected]

După data de 1.08.2024, se vor putea efectua înscrieri doar la fața locului, în limita locurilor disponibile. Orice informații referitoare la înscrieri, validări se pot obține la telefon 0748701717 sau pe email la adresa [email protected]

Sportivii participanți, care din diverse motive, nu mai pot participa la competiția Haita Challenge, sunt rugați să își anunțe retragerea din competiție, printr-un e-mail la adresa [email protected]. Dacă se anunță cu 30 de zile înainte de ziua competiției, taxa de participare va putea fi returnată, în proporție de 50%. În cazul în care, anunțarea neparticipării este trimisă în mai puțin de 30 de zile până la ziua competiției, taxa de participare nu va mai fi returnată.

Taxele de participare pentru ediția din 2024 sunt:

Ștafetă: taxa de participare este de 120 RON / participant.

Individual: taxa de participare este de 180 RON / participant.

Toți participanții se vor înscrie precizând categoria: ștafetă sau individual. Pentru clasificare, participanții care se înscriu în echipă (ștafetă) vor calcula media de vârstă și se vor înscrie la categoria de vârstă potrivită.

Conținut kit-ului pentru toți participanții înscriși online:

 • număr de concurs
 • tricou
 • produse de nutriție
 • sacoșă
 • materiale de la parteneri și sponsori
 • brățară pentru masă
 • asistență de prim-ajutor
 • acces la punctele de hidratare

 

Taxa de participare pentru înscrierile la fața locului va fi de 120 RON / participant ștafetă și 180 RON / participant individual. Kit-urile oferite la fața locului nu vor conține și tricouri.

Înscrierea la competiții se va face pe categorii de vârstă. În cazul în care numărul de participanți la o categorie de vârstă va fi mai mic de 5, organizatorul va decide comasarea unor grupe.

Participarea se face pe categorii de vârstă și sex, după cum urmează:

Categorii masculin individual

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 + ani

 

Categorii feminin individual

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 + ani

 

Categorie masculin ștafetă

Se va face o medie a vârstei echipei, care se va încadra în următoarele categorii:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 – 59 ani
 • 60 + ani

 

Categorie feminin ștafetă

Se va face o medie a vârstei echipei, care se va încadra în următoarele categorii:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 – 59 ani
 • 60 + ani

 

Categorie mixt ștafetă

Se va face o medie a vârstei echipei, care se va încadra în următoarele categorii:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 – 59 ani
 • 60 + ani

 

Categoria de vârstă se calculează scăzând din anul 2024 anul nașterii. Exemplu (născut în ianuarie 1973, se va calcula 2024-1973= 51, născut în decembrie 1973 se va calcula 2024-1973=51 ani).

Pentru concurenții cu vârsta între 15 şi 18 ani este obligatoriu consimțământul unui părinte, care trebuie să fie prezent la ridicarea numărului de concurs. Înscrierea la categoria de vârstă potrivită, se face în funcție de vârsta împlinită la data concursului sau media de vârstă în cazul echipelor formate din 2 participanți (ștafetă).

 

Zona de start/finish va fi anunțată pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/392852310005729).

 

Zone de alimentare: vor fi anunțate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Puncte de control: 2 puncte de control;

Mașini/ATV/SSV de intervenție: 4

Regulament particular START.

 

Programul detaliat pentru fiecare zi va fi anunțat pe pagina de Facebook a evenimentului.

5. Echipament necesar
2
3

Participanți proba de alergare:
– Încălțăminte de trekking sau alergare montană pe teren accidentat (obligatoriu)
– Rucsac sau borsetă
– Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mâneca lungă (obligatoriu pe vreme rea)
– Telefon mobil funcțional (obligatoriu)
– Bețe de trekking
– Bidon de apă (obligatoriu)
– Bentiță / căciulă / șapcă
– Număr de concurs (obligatoriu, ridicat de la organizator)

Pentru participanții la proba de MTB:
- Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenți.
- Vor fi permise numai bicicletele de tip mountain-bike, în stare bună de funcţionare. Nu este permisă participarea cu biciclete electrice.
- Numerele de concurs vor fi montate pe bicicletă, în față, și nu vor fi înlăturate decât după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon).
- Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon.
- În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.
- Este interzisă decuparea/găurirea numărului de concurs sau rularea acestuia pe ghidon;

Numărul de concurs trebuie să fie atașat în față și, în mod obligatoriu, trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. După terminarea competiției clasamentele vor fi disponibile online în următoarele ore. Punctele de alimentare vor fi marcate corespunzător și vor fi vizibile.

6. Note generale
2
3

Oprirea / retragerea din cursă:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– depășirea timpului limită intermediar;

– situații excepționale;

*Orice participant care nu mai poate/nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze imediat pe organizatorii, la start, la punctele de control sau la numărul de telefon furnizat.

Penalizări/ Descalificare:

aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet interzisă, zonele vor fi strict monitorizate de voluntari și parteneri.

lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu.

ratarea unui punct de control.

nerespectarea regulilor competiției.

comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane.

modificarea sau schimbarea numerelor de concurs.

neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.

nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului (pentru proba MTB).

folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor, etc).

schimbarea bicicletei în timpul concursului.

schimbarea numărului de concurs.

consumul de alcool în timpul concursului.

Timpi limită pentru probe:

Concurenții trebuie să se încadreze, în funcție de probă, în următorii timpi:

– 4 ore maxim pentru proba de MTB;
– 3 ore maxim pentru proba de alergare.

Forță majoră și responsabilitate:

Notă: În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/oprirea/prelungirea concursului, sau modificarea traseului.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Haita Challenge, survenit în timpul desfășurării concursului ca urmare a nerespectării regulilor de concurs și/sau de conduită în trafic impuse de lege va fi sub responsabilitatea celor implicați în accident. Sportivii sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează. Va exista în zona de start și în zona de sosire punct prim-ajutor, iar pe parcursul traseului câteva puncte de prim-ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie. Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului.

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la eveniment aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului și a Asociației EchitArt.

Concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri. Sportivii trebuie să cunoască regulamentul și să participe la ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de organizatori. În ședința tehnică, organizatorul anunță informații oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament. În caz de abandon sau descalificare, sportivul e obligat să predea chip-ul de cronometrare la primul punct de control, finish sau un membru din organizare.

Important!

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina web oficială și pagina de Facebook a concursului Haita Challenge.

Notă: Dorim să menționăm faptul că datele personale înscrise în formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri, decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru informarea utilă a concurenților.